Followers

Wednesday, January 19, 2011

Animasi-Salahuddin al-Ayubi



Saladin Animated Series-Malaysian First 3D Animated Series

Saladin pernah memenangi kategori Teknologi Terbaik di Pesta Kartun dan Animasi Antarabangsa Seoul (SICAF) dan Tokyo Big Sight Award di Tokyo International Anime Fair 2007 bagi kategori imej janaan komputer tiga dimensi (3D CGI), kesan khas visual dan animasi.

Animasi terbitan Perbadanan Pembangunan Multimedia (MdeC)

"Saladin ditayangkan di stesen-stesen TV di lebih 20 buah negara seperti Bahrain, Maghribi, Tunisia, Lebanon dan Arab Saudi. "

"Saladin yang menelan kos RM15 juta termasuklah untuk penyelidikan dan pembangunan merupakan sebuah animasi dengan 13 episod setiap musim yang bertaraf antarabangsa."


Dah lama cari video ni.. akhirnya dapat juga download.. terima kasih bayak
la pada Mydigitalspace dan itaqullah yg uplod cita ni kat intenet.
rupanya cita ni ada 3 versi. versi malaysia yang main kat astro tapi sekejap je.
ada versi inggeris dan versi arab. ada sikit kelainan pada cerita dia.
situasi yng agak berlainan pada scene yang sama.
tak kisah lah..janji boleh tengok..

sekarang ni tengah sebuk main kat tv1 setiap petang sabtu 7 30 time magrib.(rasanya tak ramai tau, takde promosi lansung. kalau AJL tu macam nak kiamat dunia dia punya promosi) . dah basi baru nak tayang kat Malaysia.., macamtu lah sifat org kita..bagi peha kat rakyat asing, bagi sisa dan tulang kat rakyat sendiri.. (kera dihutan disusui, anak dirumah mati kelaparan) hampeh ..

apalagi downolad la sebelum kene delete.. Nak harap dia jual VCD ke memang takde le..
banyak animasi kita yang hanyut macam tu je macam silat lagenda. kalau
VCD cerita hantu tahyul tu banyak la.. Apa la niat diorang ni..

Siri 1 hingga 6 + siri 8 dalam versi ing subtitle melayu

Saladin - The Animated Series EP1 P1, 2

http://www.youtube.com/watch?v=R1PmztSkP7A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L6Pixn75UfU&feature=related

Saladin - The Animated Series EP2 1, 2

http://www.youtube.com/watch?v=998_9YnIvlM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_kCMQ4Kbi1c&feature=related

Saladin - The Animated Series EP3

http://www.youtube.com/watch?v=gGT55k-sy-E&feature=related

Saladin - The Animated Series EP4

http://www.youtube.com/watch?v=FRUgzByPrxE&feature=related

Saladin - The Animated Series EP5

http://www.youtube.com/watch?v=8g1HNGQOyEk&feature=related

Saladin - The Animated Series EP8

http://www.youtube.com/user/mydigitalspace#p/u/0/ARyiZQC7z-M

Saladin - The Animated Series EP9 new update

http://www.youtube.com/user/mydigitalspace#p/u/0/DieuoOb_wCA

Saladin - The Animated Series EP10 new update

http://www.youtube.com/user/mydigitalspace#p/u/0/KoIdmjF2yzQ

Siri 7 hingga 10 versi arab, takde subttitle.. harap mydigitalspace rajin upload versi ing.

Salahuddin al-Ayubi (Ep 6, part 1, 2)

http://www.youtube.com/watch?v=2ovZnNnupp4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5FLAvPXK80k&feature=related

Salahuddin al-Ayubi (Ep 7, part 1,2)

http://www.youtube.com/watch?v=xquwSpe2I9M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=unZoUABb1RA&feature=related

Salahuddin al-Ayubi (Ep 9, part 1, 2)

http://www.youtube.com/watch?v=R-T3LHQwVk0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1wm7qkF-hkY&feature=related

Salahuddin al-Ayubi (Ep 10, part 1, 2)

http://www.youtube.com/watch?v=TI6Nu3jkVQQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pi3gDPOs5mw&feature=related



nak tengok yang versi melayu punya ada dua siri je..download kat sini.
cerita sama je..


tapi yang dalam treiler kat bawah ni takde la pulak




Oh ya..cuba bandingkan dengan 3D jepun punya.
hari ini punya teknologi la..

Video kat bawah ni sebenarnya saiz HD 1280x 720 tapi dipaparkan
kat sini ikut saiz kecik (tak muat skrin letak size HD)




FINAL FANTASY XIII (13)



FINAL FANTASY XIII SCENE 2



FINAL FANTASY XIII SCENE 3

4 comments:

  1. takder versi melayu ke?
    alahaiii..citer best...tp kurang org upload
    nama je made in malaysia...

    ReplyDelete
  2. bukan tak upload..dah kene delete.. akaun org yg upload tu pun kena gantung..

    ReplyDelete
  3. kenape macam tu ouhh ? :( baru nak tengok . baru tengok sampai episod 6 :( nak tengok nak tengok ......

    ReplyDelete
  4. nak tgk belilah cd ori...kata nak sokong barangan made in malaysia...

    ReplyDelete