Followers

Sunday, July 17, 2011

Festival Bon Odori Malaysia 2011



16 jul 2011.. tarikh yang dinantikan juga.. semua komitmen batal
hari tu..setahun tunggu festival ni..akhirnya dapat juga tengok sendiri..
Bon Odori.. seperti entry yang lalu... tempat berkumpulnya rakyat
malaysia yg suka dgn kebudayaan jepun..
kesusahan untuk melihat warga jepun pakai kimono atau pakaian traditional dia..
serupalah macam nak tengok org melayu pakai pakaian traditional mereka..
seperti bersamping ikat style hang tuah, berkolok,berkeris..
biasa tengok tak.. kalau nak jumpa pun masa time kahwin..
itu pun sekarang org lebih suka pakai style omputih..
cerita tak guna..jom tengok gambar.

walau majority jual makanan jepun.. ada juga satu kedai je
melayu jual burger malaysia punya..

saja dtg awl nak ambik gambor banyak2.. lepas tu balik
dulu..lepas magrib pegi balik.. gila..kalau tak buat camtu..jawbnya tak .
solat la kite... pegi naik motor senang.
boleh letak ikut suka.. org lain semua naik keta..



peta jalan


lokasi parking keta.. jem gila beb..


gerai jualan makanan jepun.. tak berani beli beb


syarikat pengeluar cendawan terkenal jepun


entah apa ke benda nya..


ada berani ke..?




seronok melihat kemeriahan ..


stage tengah pandang..


tu dia..dah mai dah..


amacam..


mana nak jumpa pemandangan macamni..


ehem... budak cina je tu.. nanti kita tengok melayu pulak


camni punya dressing..kereta berenti punya..


budak budak..


hari hujan pun tak pe..


berlatih dulu..

malam baru show..




warna warni..

ini la dia penari import khas dari jepun


kumpulan pemukul gendang rebana..


kanak2 pun melaram.


kakak ni jual yukatta/kimono siap bagi tutorial lagi
sapa nak bli.. harga rm 200 satu set.

nak dapat feel lagi tengok video ni..



Bon Odori Malaysian Style 1



Bon Odori Malaysian Style 2



BON ODORI 2012

14 july 2012

2 comments:

  1. assalam lobai, meriah n ramai pengujung ya. akk tak tau pun ada festival bon odori tu.

    ReplyDelete
  2. alaa..terharunya..kak rosaliza kita sudi beri komen kat sini.. tak pe ..lepas ni dah tau.. selalu jengok sini..nanti lagi banyak info.. tunggu tahun depan pulak ya...

    ReplyDelete