Followers

Friday, November 18, 2011

CELCOM Penipu...?




Ramai dah kene..saya pun kene juga..
al kisah bermula bila beli henpon baru..sambil tu
daftar juga line baru..
punya la exited godek hp samsung galaxy mini tu.
habis semua benda pun nak install..
maklum lah..samsung guna operating system Android..
kira popular sekarang..software dia banyak free..
download je kat

https://market.android.com/

http://www.mobileheart.com/cell-phone-games/2597-Samsung-Galaxy-Mini-S5570-Games.aspx

bersepah benda boleh download.. bila dapat bill bulan pertama kena
charge rm 50.. rm 30 chrage 3g data usage + rm 20 sms dan call
..tak pe lah..agaknya 3g usage data tu pasal godek PAPAGO dan gps
masa buat testing henpon tu..
masuk bulan kedua sudah kena rm 150.. sedang kan saya dah tak guna
GPS dan 3G tu.. intenet pun tak guna.. ini sudah lebih..boleh
mendatangkan marah....!!

apa lagi saya pergi serbu CELCOM tu untuk melepaskan segala package
sumpah seranah @maki hamun @ fire yg teristimewa untuk sapa yg jaga kat
kaunter celcom tu nanti.. sampai kat sana ..hati jadi sejuk la pulak..
apa tak nya..yg jaga kat kaunter tu..senyum meleret je..awek cun lak tu..haha
pandai kau CELCOM.. letak awek cun kat kaunter.. tangkal mujarab untuk halau
jin, saka, bala hamun maki ni.. ok lah.. lepas mengadu masalah kat
kaunter tu.. dia cakap ramai org ngadu camtu.. pasal hp yg dia guna jenis
3g ni..celcom telah set kan automatik..sapa yg guna hp 3g ..guna pulak
simkad celcom 3g, maka henpon akan automatik guna intenet celcom..
walau kita cuba connect kat wifi free pun..dia tak connect..dia guna CELCOM
punya juga.. jadi seolah olah kita guna intenet celcom 24 jam selama sebulan..

kemudian dia ajar macamana nak off kan setting 3g tersebut..
kalau guna SAMSUNG galaxcy mini
tekan lah kat lambang 4 segi warna biru tu, kemudian klik
setting yg lambang gear tu, kemudian klik wireless and
networks, kemudian scroll kebawah dan klik mobile network,
kemudian off kan use packet data ..

setting - wireless network -mobile network - use packet data

lepas tu korang akan tengok simbol 3g kat atas henpon tu dah hilang..
ok.. lepas ni boleh la guna wifi free semula untuk layan intenet..

ada separuh kes, dimana dia tak jumpa setting nak off intenet
3g tu.. maka cara yang paling mudah adalah..guna semula
henpon murah yang takde 3g..hehe comfirm takde charge 3g..

benda ni jadi kat hempon baru yg jenis intenet wifi, 3g ni je..jenis belagak
nak guna touch screen ni..duit terlebih, tu la celcom ambil kesempatan
"mengapak " org macam ni..temasuk saya ..haha

selamat bergaya dengan hempon baru anda..

6 comments:

  1. Assalam Lobai, nak yang canggih mesti kena bayar lebih, mcm ni lah adat, celcom pun pandai guna sila bayar heheh, kalo yang pesen senyap n bayar tu yg clcom untung heheh, mcm lobai ok lah poi serbu, settle masalah. Apa2 pun selamat mengguna henpon baru dengan jaya dan enjoy dgn celcom n internet hehe

    ReplyDelete
  2. haha..sori la cuu.. jgn cakap kat mak bedah kau tu..nanti dia marah lak.., dia kan toke celcom..

    ReplyDelete
  3. haiyokkkkk atokkkk.....

    cucunda yg keje celcom nie pung terasa tau dak....

    nek bedahhhh....babab atokkk nieee...

    ReplyDelete
  4. haha..kenpa lak jadi nek bedah..bukan cik senah ke.. kesian org tua tua.. kenapa pangil nek plak..hhaha

    ReplyDelete