Followers

Thursday, May 31, 2012

Antivirus paling bestMacam2 jenis antivirus ada kat intenet ni.. ada yang free ada yang kene bayar.. biasa yang free jenis macam kat bawah ni.. ini ikut rangking terbaik kat atas..

1. AVG Anti-Virus Free
2. avast! Free Antivirus
3. Comodo Antivirus
4. Avira AntiVir Personal
5. Panda Cloud Antivirus
6. Immunet Protect FREE
7. digital-defender Antivirus
8. PC Tools AntiVirus Free
9. Malwarebytes' Anti-Malware Free
10.
Norton Power Eraser
11.
Norman Malware Cleaner 2.1
12.
Comodo Cleaning Essentials

banyak juga free punya antivirus.. kalau dah free ..mesti ada kekurangan..tapi boleh laa..
kalau sesiapa yang jenis suka simpan software pirate..memang tak sesuai guna anvirus kat atas tu.. habis di delete/padam nya dia punya keygen , crak atau patch..haha

Antivirus software bayar punya ikut rangking..1.
Bitdefender Antivirus Plus
2. Kaspersky Anti-Virus
3. Panda Antivirus Pro
4. F-Secure Anti-Virus
5. AVG Anti-Virus
6. Avast! Pro Antivirus
7. G Data AntiVirus
8. BullGuard Antivirus
9. Avira AntiVir Premium
10. ESET NOD32 Antivirus

semua yang kat atas tu rangking dalam intenet la.. kalau ikutkan kan..antivirus bayar paling top kat malaysia ni Kapersky.. tapi kalau saya lebih suka guna ESET nod32.

tapi..sebenarnya..antivirus yang best dan percuma adalah antivirus keluaran microsoft sendiri.. syarikat yang keluarkan kita punya operating system macam window Xp, win Vista dan Win 7.
microsoft ada mencipta antivirus percuma untuk pengguna windows..

saya telah menggunakan antivirus ini beberapa bulan ,dan mendapati antivirus ini sangat baik terutama kepada yang pengguna free antivirus. Kepada yang suka simpan software pirate/cetak rompak juga, ia sangat baik..sebab antivirus ni tak terus delete anda punya keygen , patch atau sebagainya.. antivirus ini akan tanya dulu..dan kita boleh pilih action Allow.. jadi dia tak delete kita punya data.

Microsoft Security Essentials

software yang di cipta oleh microsoft ni hanya untuk pengguna windows xp, vista dan win 7 yang tulen sahaja.. yang pirate/ cetak rompak tak boleh install/pasang antivirus ni.. tapi ..bagi yang pandai..boleh juga..hehe.. tak pe ..yang penting cuba install/pasang dulu.. kalau tak boleh..baru guna cara lain..

download percuma kat sini


Microsoft Security Essentials download

pilih versi window anda..sama ada win xp, win 7 atau sebagainya.. download/muat turun dan install/pasang ikut dia punya arahan..mudah je.. selamat mencuba..No comments:

Post a Comment