Followers

Tuesday, October 27, 2009

Portable e-Kamus 5.02.06



e-Kamus v5.02.06 Professional Edition [PORTABLE] [51 MB]



+ Pelbagai Kamus dalam satu CD:
- English - Malay ( AT )
- English Oxford
- Malay - English ( AT)
- Dictionary of Medicine
- English - Malay ( Times )
- Dictionary of Computer
- Istilah Matematik ( DBP )
- English Peter Collin
- Kamus Dewan Edisi Ke-3 (DBP)
- Kamus Melayu - Arab ( Asas )
- Kamus English-Melayu ( DBP)
- Kamus Melayu - Cina ( Asas )
- Istilah Kejuruteraan (DBP)
- Kamus English - Indonesia
- Istilah Komputer (DBP)
- Kamus Indonesia - English
- Melayu - English (KM)
- Kamus Dewan Edisi Ke-4
- Istilah Sains (DBP)

+ Hanya 'Double click' pada perkataan untuk mencari makna

+ Penyemak ejaan automatik dalam Bahasa Melayu
- Semua semakan secara automatik. Sekiranya ada ejaan yang salah, perkataan tersebut akan ditandakan dengan garisan merah
- Dengan cara 'Klik kanan' e-kamus 5.02 akan mencadangkan perkataan pembetulan dalam bahasa Melayu

+ Fungsi sebutan/suara untuk perkataan dalam bahasa Inggeris

+ Kemas kini & naik taraf e-Kamus boleh dimuat turun dari internet secara PERCUMA!

+ Lebih 500,000 perkataan carian dan bertambah!

+ Integrasi dengan semua aplikasi komputer berasaskan teks

+ Sesuai untuk pelajar & golongan profesional

+ Lebih informasi dengan paparan yang jelas

download
e kamus
http://www.mediafire.com/download.php?1odkgz0kbkd

kamus tambahan 18 dlm 1
http://www.ziddu.com/download/3666185/dic.zip.html

* Langkah memasang:
1- Download dan extract file setup.exe dan dictionary (18 dic. tambahan) pada satu folder yang sama
2- Double click failsetup.exe dan install di komputer anda
3- Setelah siap install, akan ada popup keluar. Klik pada gambar kamus merah kecil di tengah tu.
4- Then, klik pada option, pilih add/remove dictionary
5- Pilih directory di mana fail dictionary tadi di simpan dan klik select all untuk pilih kesemua 18 kamus
6- Done.

tak reti-reti gak lagi
ambik nih..
http://www.youtube.com/watch?v=3iWSwUtIrTQ

kamus ini sepatutnya tidak memerlukan code..
tetapi sesetengah komputer perlukan unlock code..
jika demikian.., letak kan software code anda pada comment..
unlock code anda akan diproses..

info
http://www.myekamus.com/

Support Windows 98,2000,ME,XP dan Vista
win 7 blum test

tak pun boli yo la..
90 hengget yo..

belilah barangan buatan malaysia..

82 comments:

  1. My software code: 8392

    Terima kasih

    ReplyDelete
  2. soft code 8392

    unlock 4736

    ReplyDelete
  3. software code : 7753 / key code : ?

    ReplyDelete
  4. software code 5223
    plss...i need it

    ReplyDelete
  5. software code saya 6993 tolong carikan key codenye

    ReplyDelete
  6. kalau ye pun letak la credit.
    aku tau mana kau ambik.. thx

    ReplyDelete
  7. 6993 - 3722

    5612 - 1534

    ReplyDelete
  8. software code 5288, key code?

    ReplyDelete
  9. software code 4438..key code..?

    ReplyDelete
  10. software code saye 8715

    ReplyDelete
  11. software code 1716

    ReplyDelete
  12. bad file name or nnumber install NT..keluar error ni ...knp ye??

    ReplyDelete
  13. awk pakai window ape.. klu vista nagn win 7 cuba klik kanan run as adminstrator.. kalau tak leh..
    win awk problem skit la.. cuba download yg trial plak kat web e kamus tu.. install yg tu..bubuh key.. full la dia

    ReplyDelete
  14. software code - 8711
    tq..

    ReplyDelete
  15. software code 5121

    ReplyDelete
  16. 8711 - 4596

    5121 - 5294

    ReplyDelete
  17. time kasih yer........

    ReplyDelete
  18. software code : 4615

    pertolongan saudara amat sy hargai

    ReplyDelete
  19. software code : 7425

    ReplyDelete
  20. code 5759..aper unlock

    ReplyDelete
  21. software code 5192...ape eh keycode??

    ReplyDelete
  22. software code 3355

    jasa baik anda amat saya hargai.

    ReplyDelete
  23. My code
    5711
    please help....

    ReplyDelete
  24. Salam.. code saya 1185.. ape lock code ye?
    terima kasih

    ReplyDelete
  25. 1185.. please help

    ReplyDelete
  26. boleh tolong saya...
    5759..

    ReplyDelete
  27. selepas masukkan kod unlock, saya dapat popup screen "Bad file name or number->frmSearch1 Load event"
    harap dapat dibantu.
    TQ..

    ReplyDelete
  28. 5759 = 4784
    bad filename tu biasanya kalau tak salah no kod..
    instal tak betul disebabkan ada file window yg dah rosak.. kalau camtu biasanya kene repair window dulu.. senag format je.. win ME kebawah tak test dgn software ni.

    ReplyDelete
  29. software code 9161

    ReplyDelete
  30. boleh mintak tolong tak...
    key code : 3183 ????
    help...

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. key code : 8465 - 2946

    ReplyDelete
  33. key code for 1742 :)

    ReplyDelete
  34. as-salam..e-kamus ni sama ke dengan goggle translate?untuk versi translate punya?

    ReplyDelete
  35. tak sama.. e kamus translate word je.. gogle boleh trasnlate ayat sekali.. tapi kadang merapu translate dia.. ekamus lebih untuk kegunaan tempatan ..so lebih banyak kelebihan dia berbanding google

    ReplyDelete
  36. sofware code 1581

    ReplyDelete
  37. tima kasih sgt2 smoga allah membalasnya

    ReplyDelete
  38. nak jugak boleh? 4121

    ReplyDelete
  39. key code for 1181?

    ReplyDelete
  40. software code 4533 tolong ye.

    ReplyDelete